Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Verksamheten kring Riksidrottsgymnasiet för vattenskidor och wakeboard i Fagersta har igen blivit ett aktuellt ämnet efter att SVTs dokumentär om ärendet publicerades.
 
Inom SVWF utövas disciplinerna vattenskidor, wakeboard, barfota och show-ski. I syfte att bredda vår sport, motivera etablerandet av nya föreningar, generera tillväxt och ett stegrande medlemstal uppmuntras alla att prova på samtliga discipliner!
 
Landslaget till Nordiska Mästerskapet eller som mästerskapet officiellt heter, Scandinavian Youth Championships, är nu uttaget och består av 10 av Sveriges absolut främsta toppåkare.
 
Vattensport är kul, utmanande och fartfyllt. Oavsett vilken nivå du är på eller i vilket syfte du tränar ska träning och tävling vara något att se fram emot. Därför är det inom SVWF nolltolerans mot all form av trakasserier, kränkningar och mobbing.
 
Caroline ”Carro” Djupsjö (bilden) förankrade i går ytterligare sin position som en av värdens absolut främsta wakeboardatleter genom att vinna en silvermedalj vid US Masters på Robin Lake, Ga. USA!
 
Från och med 1 juni sker lättnader i pandemilagen för anordnande av idrottsverksamhet så som tävlingar och läger. Vad innebär det för tävlingar hos SVWF?
 
I helgen invigdes Halmstad Wakeboardklubb sin nya tillgänglighetsanpassade anläggning. Med hiss och ramp ner till bryggan går det nu att ta sig ner på bryggan även om du har nedsatt balans, syn, eller tar dig fram med rullstol.
 
Om knappt två veckor, lördagen den 29 maj, gör Caroline ”Carro” Djupsjö (bilden) sin och svensk wakeboards första start någonsin vid världens mest prestigefyllda tävling, US Masters – Stort Grattis Carro!
 
Projektet SVWF Film Tour 2021, SVWFFT 2021, är en vidareutveckling av Swedish Wake Film Tour som skapades 2020 i kölvattnet av Coronavågen och som omedelbart blev en succé. Nu finns möjlighet att tävla med bidrag från samtliga av våra discipliner!
 
Under förbundsmötet förra månaden beslutades bland annat budgeten för 2021 och med det antogs också många spännande projekt och utvecklingsmöjligheter.
 
Den centrala styrgruppen för SM-veckan i Halmstad har beslutat att skjuta fram beslutet om SM-veckan 2021 i Halmstad ska genomföras eller ej till den 4 maj då nya besked om restriktioner kan förväntas.
 
På förbundsmötet 2021 beslutades att förbundet skulle budgetera extra utvecklingsstöd för verksamheten att söka. Ansökan är nu öppen och vi ser fram emot att ta emot alla fina initiativ ut i klubbar och distrikt.
 
Nu är det dags att ta ett riktigt omtag i vår Barfotakommittee. Därmed kommer här en öppen inbjudan till ett digitalt TEAMS-möte den 28 mars klockan 19:00.
 
RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980 och nu är ansökningsperioden för 2021–2022 öppen.
 
Årsrapport för SVWFs medlemsföreningar finns nu att fylla i på Idrott Online. Sista svarsdag är 11 april
 

Postadress:
Eskilstuna VSK - Vattenskidor och Wakeboard
Peter Johansson, Brännelund Solgläntan
63105 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016120846
E-post: pj.solglantan@telia....

Se all info